prod2

Innovate to improve the world.

To be better than the obvious, zijn wij bij Van Lier innovatief. Je word ook niet zomaar een gezonde onderneming van 200 jaar oud! Welke hoogwaardige alternatieven zijn er voor de te gebruiken verpakkingen en materialen? Er is veel winst te behalen door een bewuste keuze te maken.


Functioneel gebruik

Doordat het gebruik van leer binnen de Van Lier collectie is terug geschroefd naar een functioneel niveau. Vind je in ons assortiment anno 2020 minder artikelen met een leren zool. Natuurlijk rubber is namelijk een prima alternatief!

Waar wel leer gebruikt wordt, gebruiken we alleen duurzaam gelooid leer en enkel op functionele plekken. We streven naar de reductie van het gebruik van chroom tijdens het leerlooiproces. Daarnaast is al ons leer afkomstig van leerlooierijen die aangesloten zijn bij de Leather Working Group. Deze groep streeft ernaar de leerverwerkende industrie te verbeteren door afstemming te creëren op milieuprioriteiten, zichtbaarheid te geven aan beste praktijken en voorgestelde richtlijnen te geven voor continue verbetering.


Breathable Microfibre

Een voorbeeld van zo'n bewuste keuze is de toevoeging van het gepatenteerde Breathable Microfibre, die als vervanger kan dienen voor de uppers van onze schoenen. Hij is vanaf nu terug te vinden als upper op onze vegan Novara sneaker en laat kwalitatief gezien niets te wensen over. Deze upper biedt dezelfde karakteristieken als natuurlijk kalfsleer, maar dan in een Microfibre product.

`Dit seizoen is de vegan Novara Sneaker van Van Lier verkrijgbaar in meerdere kleuren. Doe met ons mee, en kies bewust voor de vegan sneaker van Van Lier.


Paper

Voor veel plastic materialen, zijn er varianten te vinden die niet zo slecht zijn voor het milieu. Bij Van Lier gebruiken we daarom papieren tasjes bij de uitgifte van onze schoenen in de stores en hebben we in onze schoendozen, de plastic verpakking vervangen door het Van Lier logopapier.


Let's make the world a better place! Van Lier probeert in 2030 tot wel 30% duurzamer te zijn.

Andere initiatieven van Van Lier:

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: