boston-suede

Suède

VANLIER gebruikt suède van superieure kwaliteit. Dit herken je aan het ‘schrijfeffect’: met je vinger schrijf je zo een letter in de vleug. Suède straalt veel klasse uit. Hoe je dit materiaal in uitstekende conditie houdt, weet kwaliteitsmanager en expert in schoenonderhoud René. Verzorg je schoenen met zijn onderhoudstips om de rijke uitstraling met de bijzondere vleug te behouden.


Anders dan leder en nubuck, wordt suéde van de onderkant van de huid gemaakt. De huid is hier zachter dan de bovenkant. Daardoor heeft suéde veel weg van stof: de structuur is zacht en heeft een vleug. Dit maakt het materiaal helaas ook gevoelig voor vuil en vocht. Regelmatig borstelen en insprayen is het antwoord!


Infoformatie icon

Onderhoudstip van René

Als je suède schoenen erg vies zijn, dan kan je ze het beste boven kokend water stomen en het vuil vervolgens met een harde borstel verwijderen. Hierna insprayen en je schoenen zijn weer good to go!Stap-voor-stap: suède schoenen onderhouden

  • Laat de suéde schoenen en het vuil volledig drogen.
  • Heb je schoenen met veters, haal de veters dan uit de schoenen. Op deze manier kan de spray ook op moeilijk bereikbare stukjes komen, zoals op de tong van de schoen.
  • Borstel de schoenen met een suède borstel. Deze borstel heeft een ruwe kant waarmee je vlekken verwijdert en een zachte kant waarmee je de typische eigenschappen van suède oplicht.
  • Spray de suède schoenen in met een waterproof spray. Zo maak je het materiaal water- en vuilafstotend en voorkom je dat, mochten de schoenen nat worden, er kringen ontstaan. Herhaal dit insprayen eens per maand. .


Infoformatie icon

Wist je dat je met schoenonderhoud zelf de regie hebt over hoe je schoenen eruitzien?

Iedere maand insprayen is het advies, want dan blijft suède mooi. Maar is het regenachtig weer? Spray ze dan vaker dan eens per maand in. Dat is het beste voor je schoenen.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: