Gratis verzending in de BeNeLux
Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Gratis retourneren
vegan

Duurzaamheid VANLIER

Schoen voor schoen, step by step.

Stap voor stap proberen wij ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Duurzame producten en innovaties helpen daaraan mee. Hopende dat initiatieven zoals de onze, een bijdrage leveren aan een groter geheel.


Schoenen zijn voor mensen een onmisbaar product. VanLier vindt dat zij daarom een belangrijke maatschappelijke functie vervult door dit product zo duurzaam mogelijk aan te bieden. Zij doet dit met integriteit en met zin voor de realiteit dat dit een alsmaar durend proces betreft waarin het door voortschrijdend inzicht en nieuwe technieken steeds weer mogelijk wordt om verdere verbeteringen te doen.


Op deze pagina vind je een overzicht van de initiatieven bij VanLier die een bijdrage leveren aan een betere toekomst, voor ons allemaal.

Onze initiatieven

leather2

Ons leer

We gaan zorgvuldig met ons leer om en optimaliseren het proces steeds meer om ons impact te minimaliseren.

Meer informatie

icon-1

Productie

Lees meer over de geschiedenis van onze productie locatie.


Meer informatie

icon-3

Werkomgeving

Duurzaamheid is meer dan het materiaal. Ook het werkplezier en comfort voor werknemers wordt verstaan onder duurzaam ondernemen.

Meer informatie

Footprint

As literally as a foot print can be. Hoe groot zijn onze verschillende modellen nou écht? En past iedereen die een Giovanni in maat 45 past, ook onze Chavar in een maat 45?


VanLier besteed veel tijd en energie aan het verbeteren en universeel maken van de verschillende pasvormen. Daarvoor werkt zij samen met haar Duitse en Portugese leestfabrikanten. Om zo dichtbij mogelijk te komen bij een universele maatvoering. Dat een maat 43, ook écht altijd past. Dat een schoen alleen retour komt om een legitieme reden en niet omdat hij niet blijkt te passen. Dit draagt bij aan een minder retouren. Minder retouren zorgt op zijn beurt weer voor minder vervoersbewegingen wat weer bij draagt aan minder CO2 uitstoot.

ecological-footprint-4123696_1920-jpg__1920x1000_q85_subsampling-2
lwg

Leather working group

Leather Working Group (LWG) is een wereldwijde gemeenschap met meerdere belanghebbenden die zich inzet voor een duurzame toekomst met verantwoord leer. LWG is een non-profitorganisatie die best practices en positieve sociale en ecologische veranderingen stimuleert voor een verantwoorde leerproductie.


Het beoordeelt de milieuprestaties en naleving van leerproductiefaciliteiten (ook bekend als leerlooierijen). Deze norm wordt gebruikt om leerfabrikanten te beoordelen op de volgende aspecten:

· Water- en energiegebruik

· Beheer van vast afval en afvalwater

· Lucht- en geluidsemissies

· Traceerbaarheid

· Gezondheid & Veiligheid

· Chemisch beheer

· Beperkte stoffen, naleving en chroom VI (CrVI) beheer


Meer over de Leather Working Group kan hier worden gevonden.

Onze partners zijn aangesloten bij de LWG of hun toetreding is bijna afgerond.

novara-2211071-610

Vegan initiatieven

Ken je hem nog? De Novara sneaker was enkele jaren geleden het eerste artikel binnen de VanLier collectie, die geheel vrij is van dierlijke materialen. Hiermee was VanLier de tijd ver vooruit. Dit tijdloze ontwerp is voorzien van een nieuwe, lichtgewicht zool van natuurlijk rubber. Deze elegante en sportieve runner bevat een upper van breathable Microfibre welke antibacteriële eigenschappen kent. Welke bovendien Eco-friendly in Portugal wordt geproduceerd.


Deze zomerschoen van 2022 heeft ervoor gezorgd dat de duurzame gedachte binnen VANLIER bleef. Wist je dat we nog meer schoenen hebben met vegan materiaal? Zo hebben we meerdere modellen met PETA-Approved Vegan schoenzolen. Deze lichtgewicht zolen zijn volledig vrij van dierlijke materialen en zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Hierdoor dragen zij het People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) keurmerk.

ew_vlier_mbreda_17600

Verpakken & bezorgen

We zijn er ons van bewust dat het verzenden en bezorgen van onze schoenen impact heeft op het milieu. Onze verzenddozen bestaan dan ook geheel uit gerecycled materiaal. Ook gebruiken wij in onze stores geen geplastificeerde tasjes meer, maar werken wij enkel met volledig papieren tassen. We werken daarnaast ook samen met DHL Parcel.


Wist je dat DHL vanaf 1 januari 2021 alle pakketjes naar consumenten in Nederland klimaatneutraal verstuurt? Sinds 2022 zijn dit zelfs álle zendingen. Dit zijn ook zendingen buiten Nederland en zakelijke ontvangers. Dit doet DHL door te investeren in duurzame projecten waardoor ze de CO2 die ze nog uitstoten, compenseren. Je leest er hier meer over.

Een duurzame toekomst

In de toekomst wil VanLier verder gaan met de samenwerking met partners in het toenemende gebruik van duurzame en plantaardige materialen. Er wordt dan ook continu gekeken naar nieuwe productie- en materiaalmogelijkheden om dit te realiseren. Daarnaast werken we continue aan betere verzendmethodes en manieren op materiaal in dit proces te minimaliseren. We hopen dan ook snel meer duurzame stappen met jullie te kunnen delen.


materiaal
materiaal2

De toekomst van leerlooien

De leerlooierijen waar VanLier mee werkt, streven ernaar om milieuvriendelijke lederwaren te produceren. VanLier volgt de nieuwste ontwikkelingen in de leerlooierij, op zoek naar de laatste innovaties die de kwaliteit van de producten kunnen verbeteren en de duurzaamheid voor product én maatschappij verhogen.


Leerlooierijen worden aangemoedigd om te zoeken naar manieren om het gebruik van chroom III te verminderen, efficiënte manieren te vinden om chemische stoffen terug te winnen en te hergebruiken, en het voor onderzoek gebruikte water, om de meest efficiënte basisoliën uit verzadigde vetten te ontdekken waarmee het chroom zich bindt aan leer, te recyclen.

Sponsorprojecten

VanLier sponsorde van 2006 tot 2018 met trots het team van de Nederlandse Studenten Roeibond om het belang van een goede gezondheid en conditie te onderstrepen, alsmede de nationale studententeams te ondersteunen bij het bereiken van hun sportieve doelen.


VanLier maakt kwalitatief hoogstaande, duurzame schoenen, die een lange tijd meegaan. We sponsoren echter ook het schoenmakersgilde dat bestaat uit de beste schoenmakers in heel Nederland, die kwaliteitsmiddelen gebruiken om schoenen van topkwaliteit te repareren. Zo wordt de levensduur nog eens verlengd. VanLier en zijn medewerkers namen bijvoorbeeld deel aan een door het Belgische Rode Kruis gecoördineerd optreden en schonken een groot aantal paar schoenen uit de voorraad restanten aan Bosniërs in de nasleep van de overstromingen in maart 2014. De medewerkers van VanLier hebben hard gewerkt, hielpen met het inpakken en laden voor transport van de schoenen om te verdelen aan mensen die alles verloren hadden. Onlangs heeft VanLier een gemeenschap Oekraïense vluchtelingen van damesschoenen voorzien. VanLier sponsort mensenrechtenprojecten, activiteiten van universiteitsstudenten, onderwijsverbeteringsprojecten in scholen, medische onderzoeksprojecten en kunst.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: