Gratis verzending in de BeNeLux
Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Gratis retourneren

Schoen informatie

Veelgestelde vragen over je VANLIER-schoenen

Alle VanLier schoenen hebben een pasvorm breedte maat van G 1/2. Wel kan het voorkomen dat de ene schoen breder valt dan de ander.

Op elke productpagina vind je hoe een schoen valt. Voor vragen over specifieke modellen kan je altijd contact opnemen met de klantenservice.

Welke maat schoenen heb ik?
Heb je al ervaring met onze VanLier schoenen? Dan kan je eenvoudig aan de binnenzijde van de schoen het artikelnummer, de leest en de maat vinden. Ondanks dat elk model zijn eigen pasvorm heeft, verandert de maat namelijk nooit in lengte.


Onze standaard leest is G1/2 welke normaal gesproken op een standaard hollandse voet, prettig zit. Ook zijn er een aantal modellen binnen de collectie, zoals het model Sabinus, die net iets breder vallen. Deze zijn vanwege de leest waar de schoen op wordt gemaakt net iets ruimer te noemen.

Schoenmaten
VanLier produceert schoenen standaard op de Franse maatboog. Onze collectie bestaat uit maat 39 t/m 48. Het verschilt per model in welke maten een product verkrijgbaar is. Helaas kan het zijn dat het model dat je zoekt niet in maat 39 of 48 wordt geproduceerd.

Je voeten opmeten
Zet beide voeten (met uw sokken aan) op een stuk papier en laat iemand een streepje zetten bij de grootste teen en achter de hiel.
Vervolgens meet je de afstand van de grootste teen (A) tot de hiel (B). Dat is de voetlengte.

Franse maat

38

38,5

39

40

40,5

41

42

42,5

43

Engelse maat

5

5.5

6

6.5

7

7.5

8

8.5

9

Voetlengte in cm.

24.3

24.8

25.2

25.7

26.2

26.6

27.0

27.4

27.8Franse maat

44

44.5

45

46

46,5

47

47.5

48

Engelse maat

9.5

10

10.5

11

11.5

12

12.5

13

Voetlengte in cm.

28.2

28.7

29.1

29.5

29.9

30.4

30.8

31.2


Van binnen doorgenaaid, oftewel Blake: een lesje in schoenmaken.....

Deze VanLier schoen is “doorgenaaid”. Wanneer je in de schoen kijkt, zie je de stikdraad waarmee de zool van binnenuit aan het bovenwerk is bevestigd. Hierachter steekt een ingenieuze productie techniek, ook wel de Blake maakwijze genoemd, naar de Engelse uitvinder hiervan. Hiervoor is een geavanceerde naaimachine nodig die deze complexe z.g. “binnennaai” techniek kan uitvoeren.


Bij de oudere Goodyear methode worden de schoenen eveneens doorgenaaid aan de zool, echter nu eenvoudig aan de buitenzijde, aan een opgezette dikke rand. Daarom noemt men Goodyear schoenen ook wel “rand genaaid”. Goodyear schoenen hebben daardoor forse zoolranden en zijn nogal stijf. Doorgenaaide schoenen zijn soepel, goed voor het “afwikkelen” van de voet en extra duurzaam.


Blake schoenen zijn erg soepel en de rand van de zool kan mooi onder de schoen weggewerkt worden. Het ziet er allemaal veel strakker uit. Logisch dat met name stijlvolle schoenenmerken, zoals de Italiaanse, de voorkeur geven aan de Blake methode! Zo ook VanLier.


Een soepele zool, met name in het teenbereik, is anatomisch erg belangrijk. Een soepele zool stelt je in staat om je voet goed en volledig af te wikkelen. Dit is belangrijk om je op een goede manier voort te bewegen.


Een stijve zool daarentegen verhindert het volledig afwikkelen van je voet. Hierdoor wikkel je je voet na iedere stap vroeger af dan anatomisch verantwoord is. Ook daarom kiest VanLier voor de Blake maakwijze, waarmee je een veel soepelere schoen kunt maken. Veel mensen denken dat soepele schoenen sneller doorslijten. Het tegendeel is waar. Een soepele schoen zet zich naar de voet, waardoor er een groot contact oppervlak is met de ondergrond. Gevolg: minder slijtage. Stijve zolen hebben vaak maar één klein contact punt onder de bal van de voet en daar slijt de zool dan ook snel door, zelfs als de zolen er “dik en stevig “ uitzien.

VanLier biedt geen standaard schoenreparatie aan. We adviseren je je schoenen te laten repareren bij schoenmakers die aangesloten zijn bij het Schoenmakersgilde. Het schoenmakersgilde is een organisatie van erkende kwaliteitsschoenreparateurs. Deze schoenmakers beschikken over originele VanLier materialen voor de reparatie van je schoenen. Meer informatie over het schoenmakersgilde vind je hier: Schoenmakersgilde.nl

Staat je antwoord er niet tussen?

Geen probleem, onze klantenservice staat je graag te woord!Contact opnemen
Cookie-instellingen
U kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: