vanlier-3

Over VanLier

VanLier Heritage Sinds 1815

Van Schoenfabriek naar Internationaal Merk

Er is een natuurwet die zegt dat al dat groots is, klein begon. Zo ook VanLier. In het jaar 1815 lag aan de Langstraat in het Brabantse Loon op Zand, de werkplaats van de familie VanLier. En het is daar -in het centrum van de toenmalige Nederlandse schoenindustrie- dat de familie VanLier begon met het maken van schoenen.


Het ondernemersinstinct van VanLier merkte op dat de concurrentie in de Langstraat hevig was. Dus begon VanLier te innoveren. De familie reisde de wereld over op zoek naar de beste leerlooierijen voor het mooiste leer. Het fijne kalfsleer kocht VanLier bij Le Puy in Frankrijk, sterk en stoer bewerkt leer kwam van Horween in Chicago, zoolleer uit Engeland en chic en modieus bewerkt leer uit Italië.


Nu de familie de mooiste grondstoffen had begonnen ze met het experimenten met productietechnieken, bewerkingsmethoden en speelde met kleur en textuur. Ontwikkelde nieuwe leesten die zowel chic als comfortabel waren, omdat VanLier ook toen wilde dat de gegoede man waar voor zijn geld kreeg.


Past, Present, Future

Die filosofie heeft het bedrijf gebracht waar het 200 jaar later staat. VanLier neemt nog steeds af bij veel van de looierijen van toen. En blijft het ontwikkelen, spelen met kleur én experimenteren met pasvormen. Daarnaast heeft VanLier inmiddels dus 200 jaar ervaring extra en combineert de traditionele kennis met de moderne technieken. Zo levert VanLier elke dag de schoen van morgen. Dat was toen al zo en daar verandert niets aan.

overvanlier
Cookie-instellingen
U kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: