Gratis verzending in de BeNeLux
Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Gratis retourneren
leerverzorging-1

Leerverzorging

VANLIER gebruikt het mooiste en sterkste kalfsleer voor klassieke en casual schoenen. Hoe je dit materiaal in uitstekende conditie houdt, weet kwaliteitsmanager en expert in schoenonderhoud René. Verzorg het leer met zijn onderhoudstips voor een langer behoud van je schoenen.


Leer is relatief makkelijk in onderhoud. Toch is en blijft het een natuurlijk materiaal. Verzorg je je schoenen niet met regelmaat, dan kan het leer uitdrogen. Regelmatig schoenonderhoud is het antwoord!


Wist je dat de ene leren schoen de andere niet is? Je VANLIER schoenen zijn van klassiek glad leer of casual glad leer. Het verschil zit ‘m in de nerf en de uitstraling. En in het schoenonderhoud. Zo heeft klassiek glad leer een hele gesloten nerf en een diepe glans. Casual glad leer heeft juist een minder gesloten nerf en glanzen net wat minder – dat geeft ze een meer sportieve uitstraling.


Infoformatie icon

Onderhoudstip van René

Je leren schoenen kun je het beste behandelen met een kleurloze wax (of vette crème op waxbasis). Zo minimaliseer je de kans op het ontstaan van kleurverschil. Iets wat nog wel eens wil gebeuren wanneer je een schoensmeer met kleur gebruikt: de schoensmeer gaat in de plooien zitten waardoor die donkerder worden.

Met een kleurloze crème voorkom je zulke kleurverschillen het beste en blijven jouw leren schoenen hun shine behouden! Heb je zwarte leren schoenen? Die mag je gerust wél met zwarte schoensmeer poetsen.Stap-voor-stap: leren schoenen onderhouden

  • Laat de leren schoenen en het vuil volledig drogen.
  • Heb je schoenen met veters, haal de veters dan uit de schoenen. Op deze manier kom je ook op de moeilijk bereikbare plekjes.
  • Borstel het vuil weg
  • Voedt het leder met een kleurloze wax of vette crème op waxbasis. Breng de crème aan met een zachte doek. Bijvoorbeeld een (schone) theedoek. Op deze wijze ontstaat er een mooie zijdeglans op het leer.
  • Laat de crème goed intrekken/drogen.
  • Voor glans (bij klassiek glad leer): poets uit met een droge, zachte doek of een uitpoetsborstel. Voor een meer matte, sportieve uitstraling (bij casual glad leer): poets de schoenen niet uit.


Infoformatie icon

Wist je dat je met schoenonderhoud zelf de regie hebt over hoe je schoenen eruitzien?

Door schoencrème of wax uit te poetsen, zorg je voor glans. Laat je het drogen, dan krijg je een meer matte uitstraling. Zou je casual glad leer dus onderhouden zoals klassiek glad leer (en dus uitpoetsen), dan maak je je schoenen klassiek – wat ze niet hoeven te zijn. Maar wel mogen zijn, natuurlijk. Schoenonderhoud is uiteindelijk puur smaak!

Cookie-instellingen
U kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: