Gratis verzending in de BeNeLux
Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
Gratis retourneren
nubuck-amalfi

Nubuck

Nubuck heeft een speelse, sportieve uitstraling. Hoe je dit materiaal in uitstekende conditie houdt, weet kwaliteitsmanager en expert in schoenonderhoud René. Verzorg je schoenen met zijn onderhoudstips voor het behoud van het nubuck.


Nubuck is net als suède wat harig. Toch is deze leersoort echt anders: nubuck wordt gemaakt van de bovenkant van de huid. De nerf wordt licht geschuurd en daardoor wordt het materiaal ruw, terwijl het karakter van leer blijft bestaan. Beschadigingen en oneffenheden vallen minder snel op. Maar het materiaal absorbeert vuil en vocht relatief snel. Insprayen is belangrijk, want zo bescherm je het materiaal tegen vlekken.


Infoformatie icon

Onderhoudstip van René

Heb je vlekken op je nubuck schoenen? Gebruik een nubuck gum. Hiermee kun je de vlekken redelijk weg gummen. Stoom je schoenen daarna nog boven kokend water en borstel ze met een zachte borstel schoon. Hierna insprayen en je nubuck schoenen zijn weer mooi.Stap-voor-stap: nubuck schoenen onderhouden

  • Laat de schoenen en het vuil volledig drogen.
  • Heb je schoenen met veters, haal de veters dan uit de schoenen. Op deze manier kan de spray ook op moeilijk bereikbare stukjes komen, zoals op de tong van de schoen.
  • Poets het nubuck op met een zachte borstel. Gebruik een nubuck gum om eventuele vlekken weg te gummen.
  • Spray de nubuck schoenen in met een waterproof spray. Zo maak je het materiaal water- en vuilafstotend. Je kunt er overigens ook voor kiezen om je nubuck schoenen met een kleurloze crème te behandelen, echter verliezen ze dan hun nubuck-uitstraling en ontstaat er een meer gladde leren look.
  • Voor het mooiste resultaat, borstel je de nubuck schoenen eens per maand en spray je ze regelmatig in.


Infoformatie icon

Tip van René

Kies bij nubuck altijd voor een zachte borstel. Zo voorkom je dat je krassen of strepen in het nubuck achterlaat.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: